'Amstelveense woonlasten behoren tot laagste van Nederland'

AMSTELVEEN - Amstelveense woningeigenaren zijn voor wat betreft onroerende zaakbelasting (OZB) relatief voordelig uit in vergelijking met woningbezitters in omliggende gemeentes. Amstelveen kent het laagst OZB-tarief in de regio voor woningeigenaren. Sterker, het college van B en W beweert dat Amstelveen qua woonlasten tot de voordeligste gemeenten van Nederland behoort.

Dat meldt de gemeente in een persbericht, getiteld ‘Amstelveen ook qua belastingtarief aantrekkelijk om te wonen’. Die conclusie wordt getrokken omdat Amstelveen ook qua rioolheffing tot één van de goedkoopste gemeenten van de regio behoort.  Daarnaast is het tarief voor Amstelveense hondenbezitters aantrekkelijk. De hondenbelasting voor de eerste hond is, op gemeente De Ronde Venen na, ook het goedkoopst.

Niet afwentelen
Herbert Raat (VVD), wethouder financiën: 'We houden onze begroting op orde om te zorgen dat we niet de rekening afwentelen op de Amstelveners. En met succes want qua woonlasten behoren we in Amstelveen bij de laagste lasten van Nederland,' stelt Raat.

Afvalstoffenheffing
Amstelveen geeft toe dat minder wordt gescoord bij de afvalstoffenheffing, zowel in Uithoorn, Ouder-Amstel als in De Ronde Venen betalen meerpersoonshuishoudens flink minder voor het ophalen en verwerken van het huishoudelijk afval. Daarentegen maakt Uithoorn geen onderscheid tussen een- of meerpersoonshuishoudens, waardoor de groep eenpersoonshuishoudens in Amstelveen, Ouder-Amstel en De Ronde Venen goedkoper uit is.

Tweede hond duurder
Ook hondenbezitters met meer dan één hond moeten in Amstelveen relatief diep in de buidel tasten. Eigenaren van meerdere honden zijn in alle omliggende gemeentes goedkoper uit. Bekijk hier de tarieven in de regio.

Laag
'Amstelveen is in veel opzichten een aantrekkelijke gemeente om te wonen,' besluit Raat. 'Samen met de gemeenteraad proberen we de lasten voor onze inwoners zo laag mogelijk te houden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.