Sexy voorstelling in Griffioen krikt seksleven op

AMSTELVEEN – Hoe houd je seksueel verlangen brandend in een langdurige relatie? Waar komen onze ideeën vandaan over hoe we ons seksueel horen te gedragen? Hoe krijg je meervoudige orgasmes? Dat moet op 7 maart 2017 duidelijk worden in het Amstelveense Theater Griffioen, tijdens de première van de voorstelling 'SEXIETY'.

Seksualiteit wordt tijdens SEXIETY van alle kanten belicht: relationeel, sociaal-cultureel en wetenschappelijk. 'Massaal doet de moderne mens aan fitness, yoga of mindfulness, maar ondertussen blijft de seksuele ontwikkeling achter. Er heerst veel onwetendheid over seks', merkten de makers van SEXIETY.

Levensgeluk
De voorstelling is van theatergezelschap Gehring & Ketelaars. Ze maken persoonlijk, ongepolijst theater en halen hun inspiratie uit hedendaagse authentieke verhalen uit de samenleving. Ze verbeelden deze verhalen in een strakke, krachtige vorm met poëtische teksten. Voor SEXIETY zijn zij een samenwerking aangegaan met programmamaker Gian van Grunsven (Voorlichting voor Gevorderden). Deze journalist interviewde afgelopen vier jaar als gevorderde voorlichter talrijke bekende seksuologen, relatietherapeuten en deskundigen. 'Seks bepaalt voor een groot deel ons levensgeluk,' vindt Van Grunsven.

Voorspelbare scenarioseks
Het publiek krijgt in SEXIETY allerhande praktische adviezen waarmee ze hun seksuele ontwikkeling eigenhandig kunnen opkrikken. Terwijl de makers boksen tegen de heersende norm en voorspelbare scenarioseks, laat componist Mark Nieuwenhuis via zijn live composities en trompetmuziek de ervaring voelen.

[caption id="attachment_12797" align="alignleft" width="347"]sexiety2 Saris en den Engelsman Foto: Saris & den Engelsman[/caption]

Orgasme doel op zich
Naast het relationele aspect, wordt seksualiteit ook in een breder maatschappelijk perspectief geplaatst. De makers stellen het westerse denken over seks aan de kaak waar het orgasme een doel op zich lijkt. Ook wordt de bezoeker teruggenomen naar het jager-verzamelaarstijdperk waarin monogamie niet bestond. Monogamie blijkt een uitvinding uit het landbouwtijdperk, toen de mens zich ging settelen.

Anne Gehring
Actrice en theatermaker Anne Gehring onderzoekt in één van haar wisselende rollen en personages wat overgave is en hoe je in een langdurige relatie seks spannend kan houden. Al lange tijd vrijt haar personage niet meer met haar vriend en hebben zij een seksuoloog bezocht. Hoe breng je overgave in de praktijk?

Vera Ketelaars
Actrice en schrijver Vera Ketelaars speelt een vrouw die zich aan de andere kant van het spectrum bevindt: vrijgezel, losbandig en promiscue. Het aantal mannen én vrouwen met wie ze het bed deelt, is niet meer te tellen. Haar motto is: hoe meer seks, hoe beter. Maar deze open levensstijl heeft ook een eenzame keerzijde. Alsof ze niet 'normaal' is.

 

Kaartjes bestellen kan hier.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.